以下是自考生网为陕西考生提供的“陕西成人学位英语考试英汉互译练习题四”相关内容,以供参考:
1.But these beliefs about peptide hormones(肽激素)were questioned as laboratory after laboratory found that antiserums(抗血清)to peptide hormones,when injected into the brain,bind in places other than the hypothalamus(下丘脑),indicating that either the hormones or substances that cross-react with the antiserums are present.
答案:但是这些对于肽激素的信仿,被一个又一个的实验室质疑,他们发现抗血清被注入大脑后,并不在下丘脑那里才凝固,显示出肽激素和与抗血清反作用的物质都不存在。
2.You are permitted to try to attract attention,but there are rules about how to do this.Do not call out,tap coins on the counter,snap your finger or wave like a drowning swimmer.Do not scowl or sigh or roll your eyes.
答案:你可以设法引起酒保的注意,但这是有规可循的。不能大声嚷嚷、用钱币敲打吧台、叭叭地弹手指或者像快溺水的人那样挥动手臂,也不要绷着脸、唉声叹气或翻白眼。
3.Pizza came to the U.S.with Italian immigrants;the first U.S.pizzeria opened in 1905,and pizza became one of the nation‘s favourite foods after World WarⅡ.It is now popular worldwide.
答案:比萨随着意大利移民引进美国;1905年第一家美国比萨店开业了,第二次世界大战后比萨成为全美国最喜爱的食物之一,现在比萨畅销全世界。
4.April Fool's Day thus developed into an international fun feat,so to speak,with different nationalities specializing in their own brand of humor at expense of their friends and families.
答案:结果四月份的愚人节发展成为国际性的娱乐行为。也就是说,不同的民族用他们特有的幽默感来捉弄朋友和家人。
5.I also accept my responsibility,which I will discharge unconditionally,to honor the new president-elect and do everything possible to help him bring Americans together in fulfillment of the great vision that our Declaration of Independence defines and that our constitution affirms and defends.
答案:我也将无条件地履行自己的职责:尊重候任总统,尽我所能帮助他团结美国人民,实现我国《独立宣言》中所标举、宪法中所允诺和保障的伟大理想。
1.Another quintessentially British summer phenomenon is the sound of the crack of leather against willow.Invented in England in the 16th century,this game may be perplexing to foreigners,particularly as a single game can last three days,and offer the spectator little more than the sight of a group of men standing around in the field,and the opportunity of getting steadily drunker in the summer sunshine.It is all very gentlemanly,and at least a sport the British are actually quite good at.
答案:英国夏天的另一个传统现象是不时传来球皮与柳木板球棒碰撞的声音,这就是板球。这项体育运动发源于16世纪的英格兰。在外国人眼中,它是一个令人困惑的体育项目,尤其是一场比赛可以持续三天,观众所看到的不外乎是一群男人站在场地里,而他们自己则在夏日的阳光下不停地痛饮。板球是一种非常绅士的运动,至少英国在板球上一直保有优势。
2.If we do physical exercises or go for a walk in foggy weather,we'll breathe in more harmful substances with the amount of exercise increased and our breath deepened and quickened.This may lead to such diseases as tracheitis,pharyngolaryngitis and conjunctivitis,or make them worse.
答案:人们如果在雾中锻炼或散步,随着活动量的增加,呼吸加深、加快,就会更多地吸入雾中的有害物质,极易诱发或加重气管炎、咽喉炎、结膜炎等诸多病症。
3.The company is not interested in using corn as feedstock,given the much-publicised problems created by using food crops for fuel,such as the tortilla inflation that recently caused food riots in Mexico City.Instead,different types of agricultural waste will be used according to whatever makes sense for the local climate and economy:wheat straw in California,for example,or woodchips in the South.
答案:该公司无意用玉米作给料,是考虑到使用粮食作物做燃料会引起众所周知的许多问题,例如最近在墨西哥城因玉米粉圆饼价格飞涨引起了食品骚乱。公司将根据是否对当地气候与经济发展有意义转而利用不同的农业废弃物,例如加利福尼亚的麦杆,或者是南方的木屑。
4.The pursuit of private interests with as little interference as possible from government was seen as the road to human happiness and progress rather than the public obligation and involvement in the collective community that emphasized by the Greeks.
答案:尽可能没有政府干预地追求个人利益被看作为通往人类幸福的道路和进步,而不是像希腊人强调的集体社会中的公共义务与参与。
5.Perhaps the fact that many of these first studies considered only algae(水藻)of a size that could be collected in a net(net phytoplankton),a practice that overlooked the smaller phytoplankton(浮游植物群落)that we now know grazers are most likely to feed on,led to a de-emphasis of the role of grazers in subsequent research.
答案:也学是早期的许多研究只考虑了一种大小足以被浮游植物网采集的水藻,而这种做法忽略了更小的浮游植物-现在我们知道食草动物很可能以它为生。这些事实和做法导致了在后面的研究中对食草动物的忽视。
以上“陕西成人学位英语考试英汉互译练习题四”内容由自考生网www.zikaosw.cn整理提供,仅供参考。更多相关内容请查看陕西自考学士学位栏目。
全专业电子资料、题库、学位、网课
最高直省2344元
上千+科次精品网课
买网课即送全真模考题库
五千+科次教材资料
电子资料满三件9折
五千+科次在线题库
全真呈现历年考试试题
自考生题库
专业智能,巩固提分
历年真题
真题全景再现
进入做题
模拟考场
海量题随机做
进入做题
考前点题
部分科目押题
进入做题
章节练习
章节专项突破
进入做题
错题收纳
试题收藏复习
进入做题
易错题
高频易错习题
进入做题
微信公众号
网课试听
教材大全
做题闯关

扫描二维码 关注公众号
微信小程序
资料大全
免费题库
无需下载

扫描小程序码 领免费题库