以下是自考生网为陕西考生提供的“陕西成人学位英语考试英汉互译练习题七”相关内容,以供参考:
1.Great comic artists assume that truth may bear all lights,and thus they seek to accentuate(强调)contradictions in social action,not gloss over or transcend them by appeals to extrasocial symbols of divine ends,cosmic purpose,or laws of nature.
答案:大喜剧家们认为真理需要各种启示,因此他们开始强调社会活动中的各种矛盾,而不是掩饰或者通过非社会象征的神圣结局和喜剧目的、自然规律来超越它。
2.Roseenblatt's thematic analysis permits considerable objectivity;he even explicitly states that it is not his intention to judge the merit of the various works-yet his reluctance seems misplaced,especially since an attempt to appraise might have led to interesting results.
答案:Roseenblatt的主题分析非常有客观性,他甚至明确地说他并不愿判断各种作品的价值-但他的说法似乎有些不对头,特别是有时赞美的尝试可能产生有趣的结果。
3.In addition,the style of some Black novels,like Jean Toomer's Cane,verges on expressionism or surrealism(超现实主义),does this technique provide a counter point to the prevalent theme that portrays the fate against which Black heroes are pitted,a theme usually conveyed by more naturalistic modes of expression?
答案:此外,一些黑人小说的风格,像Jean Toomer的Cane,就接近于表现主义或者超现实主义,这种巧合是否给流行描述黑人主人公与命运对抗的主题提供了一个反衬点,或者经常被更加自然的表达模式所传达的主题?
4.Although these molecules allow radiation at visible at wave lengths,where most of the energy of sunlight is concentrated,to pass through,they absorb some of the longer-wavelength,infrared emission(红外辐射)radiated from the Earth's surface,radiation that would otherwise be transmitted back into space.
答案:尽管这些分子能够透过可见光,阳光的大部分热量?都集中在这个波段,但是它们吸收长波,从地表来的红外辐射,或者将有些辐射折射回空中。
5.The converse observation,of the absence of grazers(食草动物)in areas of high phytoPlankton(浮游植物群落)concentration,led Hardy to propose his principle of animal exclusion,which hypothesized that phytoplankton produced a repellent(驱虫剂)that excluded grazers from regions of high phytoplankton concentration.
答案:相反的观察,即在浮游植物群落高度集中的地方缺乏食草动物的现象,使哈笛提出了他的“动物排除”理论,该理论假设浮游植物群落能产生一种驱虫剂赶走在浮游植物高度集中区域内的食草动物。
1.Perhaps the fact that many of these first studies considered only algae(水藻)of a size that could be collected in a net(net phytoplankton),a practice that overlooked the smaller phytoplankton(浮游植物群落)that we now know grazers are most likely to feed on,led to a de-emphasis of the role of grazers in subsequent research.
答案:也学是早期的许多研究只考虑了一种大小足以被浮游植物网采集的水藻,而这种做法忽略了更小的浮游植物-现在我们知道食草动物很可能以它为生。这些事实和做法导致了在后面的研究中对食草动物的忽视。
2."The biggest construction project of this century",explained French President Francois Mitterand in January,1986 as he and then British prime minister Margaret Thatcher jointly announced that the two countries would finally overcome ancient quarrels and prejudices and forge a link across the narrow Channel separating them.
答案:1986年1月,法国总统弗兰西斯。密特朗解释说:“这是本世纪最大的建设项目。”当时,他和英国首相玛格丽特。撒切尔一起宣布两国将克服一直以来的争论和偏见,铺设一条横穿分隔两国的狭长海峡的地下隧道。
3.Neither Ayat nor the Rassoul brothers noticed,however,that most of the pieces they were selling were of a type not previously seen in the marketplace-pieces whose existence had been suspected but which had not yet been discovered by archaeologists.
答案:阿雅特和罗索尔兄弟都不知道他们销售的大部分都是以前在市场上面没有人见过的东西——只被人们猜想过它的存在,但从来没有考古学家真正发现过。
4.The defense lawyer relied on long-standing principles governing the conduct of prosecuting attorneys:as quasi-judicial officers of the court they are under a duty not to prejudice a party's case through overzealous prosecution or to detract from the impartiality of courtroom atmosphere.
答案:辩护律师依靠长期作用的准则来约束原告律师的行来:作为法庭的准司法人员,他们有责任不能过分起诉来偏见性对待一方的案子或者破坏法庭的公正气氛。
5.However,when investment flows primarily in one direction,as it generally does from industrial to developing countries,the seemingly reciprocal source-based restrictions produce revenue sacrifices primarily by the state receiving most of the foreign investment and producing most of the income-namely,the developing country partner.
答案:然而,当投资基本上流向一个方面时,就像一般从工业化到一般发展中国家一样,看起来是基于双方资源的规定产生的收入损失主要由接收大量外国投资和创造大部分收益的国家来承担-即发展中国家一方。
6.With respect to their reasons for immigrating,Grassy does not deny their frequently noted fact that some of the immigrants of the 1630's,most notably the organizers and clergy,advanced religious explanations for departure,but he finds that such explanations usually assumed primacy only in retrospect.
答案:对于他们移民原因的细节,Grassy并不否认他们经常提出的事实-17世纪30年代的一些移民主要由组织家和牧师组成,提出了要离开的宗教解释,但他发现只是以回顾的方式推定的基本情况。
7.It was possible to demonstrate by other methods refined structural differences among neuron types,however,proof was lacking that the quality of the impulse or its conduction was influenced by these differences,which seemed instead to influence the developmental patterning of the neural circuits.
答案:用其他方式来展示神经类型的细微差别也是可能的,然而,要证明脉冲质量和传导受到这些差别的影响还缺乏证据,看起来这些差别影响的是神经单元的发展形成方式。
8.Of course,it would be as dangerous to overreact to history by concluding that the majority must now be wrong about expansion as it would be to reenact the response that greeted the suggestion that the continents had drifted.
答案:当然,对历史反应过度以致结论说关于扩张的问题大多数人都错了与重新形成对大陆漂浮建议理论的反应一样,是危险的。将来对于这些关键问题的研究毫无疑问是必要的,然而不应该否定最近研究结论的说服力,在18世纪的英格兰对于一些微不足道和有使用价值的商品和服务的需求,预示了我们今天的世界。
9.In traditional Chinese family culture,descendants of several generations from the same ancestor lived together and formed a big family system.This kind of autonomous family system was the basic unit of traditional Chinese society.Chinese children follow their father's family name.This is the same as western culture.Nowadays in China it is legally fine for a child to follow either father’s family name or mother's family name.Within each family system,of course people except those who joined this family system through marriage all have the same family name.
答案:在传统的中国家庭文化中,同一祖先的几代后裔(descendants)居住在一起,形成一个大家庭。这种自治(autonomous)家族制度是中国传统社会的基本单位。中国的孩子们跟随他们父亲的姓。这和西方文化是一样的。如今在中国,孩子跟父亲的姓或母亲的姓在法律上都是合法的。除了那些因为结婚加入到家庭中的人以外,人们的姓氏都是一样的。
10.During the nineteenth century,she argues,the concept of the"useful"child who contributed to the family economy gave way gradually to the present day notion of the"useless"child who,though producing no income for,and indeed extremely costly to its parents,is yet considered emotionally"priceless".
答案:她认为十九世纪给家庭经济作出贡献的孩子才“有用”的概念慢慢改变了,今天提到那些没有挣取收入的“无用”孩子,甚至还要花销很多,仍然在情感上被认为是无价的。
以上“陕西成人学位英语考试英汉互译练习题七”内容由自考生网www.zikaosw.cn整理提供,仅供参考。更多相关内容请查看陕西自考学士学位栏目。
全专业电子资料、题库、学位、网课
最高直省2344元
上千+科次精品网课
买网课即送全真模考题库
五千+科次教材资料
电子资料满三件9折
五千+科次在线题库
全真呈现历年考试试题
自考生题库
专业智能,巩固提分
历年真题
真题全景再现
进入做题
模拟考场
海量题随机做
进入做题
考前点题
部分科目押题
进入做题
章节练习
章节专项突破
进入做题
错题收纳
试题收藏复习
进入做题
易错题
高频易错习题
进入做题
微信公众号
网课试听
教材大全
做题闯关

扫描二维码 关注公众号
微信小程序
资料大全
免费题库
无需下载

扫描小程序码 领免费题库